Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου

0
442

Έχοντας ως σύνθημα “Η Σάμος δεν είναι καλή – Samos no good” μια ομάδα περίπου 100 μεταναστών διαδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σάμου.

Οι μετανάστες συγκεντρώθηκαν στις 5.30 στην είσοδο του ΚΥΤ και λίγο  αργότερα ξεκίνησαν την πορεία στη παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.

Αφορμή της διαμαρτυρίας αποτέλεσε η σημερινή βροχή στον καταυλισμό που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν στη λάσπη, οι σκηνές που ζουν.

Οι μετανάστες νεαροί στην ηλικία φώναζαν συνθήματα  για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς και ιδίως μικρά παιδιά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Είναι αλήθεια ότι όσο ο καιρός χειροτερεύει αυτοί οι άνθρωπο είναι υποχρεωμένοι να διαβιούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, ενώ οι σκηνές που έχουν στηθεί πέριξ του κέντρου δεν τους προφυλάσσουν από την υγρασία και το δριμύ ψύχος.

Κανένα επεισόδιο δεν σημειωθηκε ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν διακριτικά τους μετανάστες. Στην εισόδου του κέντρου,οι μετανάστες συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα πορεία διαμαρτυρίας στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.

Δώστε μας το σχόλιο σας!